Blog

Sportos Irodalmi Est – beszámoló

2023-09-05

Augusztus 22-én, egy forró keddi napon tartottuk meg a Sportos Irodalmi Estet, ahol Olasz Anna olimpikon mesélt gyerekkoráról, úszásról, olvasásról. Sok érdekes történetet hallhattunk a nyíltvízi úszás rejtelmeiről -, pl. milyen állatok között lehet úszkálni, amik nem feltétlen víziek (értsd: patkány), vagy milyen vetélytársakkal kell megküzdeni vízen és szárazföldön egyaránt. Anna a vendégek kérdéseire is szívesen reagált, és egyetlen kérdéssel sem tudtuk zavarba hozni.


Kedvenc könyvének Liane Moriarty Hatalmas kis hazugságok c. könyvét hozta. A könyv egy izgalmas krimi, és egy igényes sorozat is készült belőle. Sport témában Székely Éva Sírni csak a győztesnek szabad! c. könyvét mutatta be -, amit egy vendég is a kedvenc sportos könyveként hozta el. Mindkét könyvet érdemesnek tartom elolvasni (a Hatalmas kis hazugságokat már ki is pipálhatom a listámról.)

Sok könyv vett minket körül a könyvklubban, de sajnos kevés könyvről tudtunk érdemben beszélni. Voltak sportolók által írt önéletrajzi könyvek (Kásás Tamás, Lubics Szilvi, Hosszú Katinka), előkerültek motivációs könyvek (Edzett agy, Sírni csak a győztesnek szabad!), és regények, amikben az egyik főszereplő sportol (Tűzőrző lánya; Minden kémia)

Ételek terén többek között fehérjében gazdag túrótortával, mentes tápiókapudinggal és hosszútávfutók csokitortájával készültem.

A helyszín nem volt a legjobb, de az est hangulatát nem befolyásolta.

You Might Also Like