Blog Könyvek

Street Kitchen Guide

2024-06-12

Fördős Zé és csapata az évek során elnyerte az enni szerető emberek bizalmát gyors és könnyű receptjeivel, vidám és pörgős főzős videóival. A honlapjukon a recepteken túl pár érdekes gasztrocikk is fellelhető, illetve a Felzabáltuk rovat a meglátogatni és megkóstolni érdemes vendéglátóhelyeket mutatja be, – ám itt szembetűnően kevés vidéki hely jeleskedett. A szerkesztőség is érezte, hogy ezen itt az idő változtatni: az idén megjelent Street Kitchen Guide 500 magyar vendéglátóhelyet felsorakoztató gasztrokalauza több, mint 120 vidéki települést bevonva ajánl éttermeket, cukrászdákat, lángosozókat és egyéb gasztrohelyszíneket. Mivel a receptek terén a Street Kitchen már elnyerte a felhasználók bizalmát, a könyvben szereplő ajánlásokban sem fognak csalódni. 

A könyv

A könyv átlátható, és felhasználóbarát. A belső borítón térkép segítségével eligazodhatunk az ajánlott településeken, és már ott szembetűnő, hogy szinte az egész országot lefedi a Guide. A településeket a könyv végén abc sorrendben is megtaláljuk, valamint a könyv elején lévő tartalomjegyzék alapján az 500 vendéglátóhelyet 15 egységre bontották, így pl. ha egy fagyizó vagy pékséget keresünk, gyorsan rájuk találunk. 

A Guide hozza a Street Kitchentől megszokott ritmust és életérzést: gusztusos fotók, az egyes helyekről pár soros, lényegre törő leírások, címmel és telefonszámmal, valamint hasznos tippek az egyes oldalakon. A felsorakoztatott helyek mindegyikén járt a 13 tesztelő közül legalább egy, így bizalmat szavazhatunk, hogy a lehető legjobb helyeket javasolják az olvasóknak. 
Érdemes beszerezni a könyvet, hogy az autó kesztyűtartójában felcserélje a régi autóstérkép helyét. 
A Street Kitchen Guide-ot ezen a linken tudjátok megvásárolni: Street Kitchen Guide 2024

A gála 

Június 6-án Budapesten a Dürer Kertben a Big Green Egg – Street Kitchen Guide Gálán a vendégek megkóstolhatták a könyvben szereplő pár étterem, pékség és fagyizó ikonikus ételeit, és az est során az egyes kategóriák első három helyezettjét díjazták. Nagyszerű kezdeményezés, hogy a vidéki gasztrohelyszínek nem csak a könyvben szerepelnek, de a díjátadón is szépen jeleskedtek. Külön öröm volt, mikor a szegedi Emmarozs csapata állt fent a dobogó 2. fokán a pékség kategóriában. 
A gálán sok jó, enni szerető emberrel találkozhattunk, és vidám, finom perceket töltöttünk el.  

Miért nem gasztrotérkép? 

A Gourmet Fesztiválon szereztem tudomást arról, hogy Magyaroszágon a “gasztrotérkép” kifejezés védjegy oltalom alatt áll: Szauer Judit, a Balatoni Gasztrotérkép megálmodója védette le. A Balatoni Gasztrotérkép minden év júniusában jelenik meg, és a Balaton körüli vendéglátó helyeket mutatja be. Ezt a térképet online formában itt (Balatoni Gasztrotérkép) találjatok, papír alapon pedig keressétek a balatoni városokban. 

You Might Also Like